''Je wordt wel onrustig, want het is lastig om daar te blijven''

0
''Je wordt wel onrustig, want het is lastig om daar te blijven''

Vorig seizoen was hij een belangrijke kracht in de aanval van Vitesse, maar hij loopt al langer mee in de top bij Vitesse. De negentienjarige spits maakte op zijn veertiende zijn debuut bij Jong Vitesse.

“Ik was ballenjongen bij een wedstrijd van het eerste. Toen kreeg ik in de rust een belletje van de trainer en moest ik de volgende dag meedoen bij Jong Vitesse", vertelt hij bij FC Afkicken. "Maar bij die wedstrijd waar ik ballenjongen was, zaten op de bank spelers van Jong Vitesse. Dus eigenlijk was ik ballenjongen van mijn eigen team.”

Die wedstrijd mocht hij ook invallen en wist hij zelfs bijna te scoren. “Er waren veel blessures, maar ik mocht wel invallen. Ik viel in met een corner en die kopte ik binnen, alleen hij werd van de lijn gehaald. Ik speelde 20 minuten en tegen onder andere Dennis Avdic.”

Daarna duurde het even voordat hij weer opgeroepen werd. “Je wordt wel onrustig. Het is hartstikke leuk dat je daar debuteerde maar het is heel lastig om daar te blijven want er zijn een heleboel jongens die daar kunnen voetballen en ook ouder zijn. Het was dan wel moeilijk om te begrijpen dat je bij de B1 of A1 moest aansluiten.”

Desondanks heeft het hem nooit dwars gezeten. “Vanaf de E1/D3 speelde ik bij Vitesse en heb ik bij leeftijdsgenoten gespeeld. De jaren daarna speelde ik eigenlijk alleen maar met een team hoger mee. Ik voelde me nooit ondergewaardeerd. Ik kreeg altijd veel vertrouwen van de club. Soms dacht ik wel: Misschien dat ik dit weekend mee mag met de A1. Maar het heeft me nooit dwars gezeten.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!