''Uit het niets begonnen ze te slaan. Mijn arm is helemaal dik''

0
''Uit het niets begonnen ze te slaan. Mijn arm is helemaal dik''

Afgelopen vrijdag speelde Vitesse tegen PEC Zwolle (3-0), na de wedstrijd liep de situatie in het vak van de gefrustreerde supporters van de uitspelende club helemaal uit de hand.

De politie gaf eerder al aan te hebben gehandeld nadat er twee agenten mishandeld werden. De supporters van PEC Zwolle ervaren de onenigheden echter anders. Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle, spreekt van misbruik van macht van de politie: "Uit het niets begonnen ze te slaan. Mijn arm is helemaal dik", begint hij. 

Volgens de woedende voorzitter is ook zijn 14-jarige dochter geslagen, zijn zoon is opgepakt nadat hij woedend werd vanwege de handelingen van de politie omtrent zijn vader en zusje. Zelf snapt Eikelboom totaal niet waarom er zo agressief gehandeld is: "We waren met 150 mensen naar Arnhem gekomen en er was niets aan de hand. Er was geen sprake van agressie." De voorzitter van de supportersclub zegt agenten die hem sloegen op beeld te hebben staan en aangifte te doen op het politiebureau.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!