Dieperink legt uit: ''Daarom moest de strafschop worden overgenomen''

0
Dieperink legt uit: ''Daarom moest de strafschop worden overgenomen''

Scheidsrechter Rob Dieperink gaf Vitesse gisteren een strafschop, die gemist werd door Tim Matavz. De aanvaller mocht echter opnieuw aanleggen vanaf de stip, omdat Bryan Linssen en Etiënne Reijnen te vroeg inliepen. De tweede poging ging wel tegen de touwen.

Dieperink legde de situatie na afloop voor de camera van FOX Sports uit. ''Ik werd naar het scherm geroepen omdat Bryan Linssen te vroeg zou zijn ingelopen bij de penalty. Op het scherm kwamen we tot de conclusie dat niet alleen Linssen te vroeg inliep, maar ook Etiënne Reijnen.'' Dat is volgens de scheidsrechter een belangrijk verschil.

''Als het alleen Linssen was geweest, was het een indirecte vrije schop voor PEC Zwolle geweest. Omdat het spelers van beide ploegen waren, moest nu de strafschop worden overgenomen.'' Linssen kreeg na het zien van de beelden een gele kaart wegens te vroeg inlopen, maar Reijnen werd niet op de bon geslingerd door de arbiter. ''Die gele kaart is te zwaar gestraft. Ik had daar geen geel moeten geven.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!