VIDEO| Samenvatting: Vitesse boekt overwinning bij Fortuna Sittard ''Dat er dingen insluipen die ik eigenlijk niet wil zien'' Veld Fortuna waardeloos: ''Ik schaam me dood om hierop te spelen'' Oosting over Sturing: ''Komt ruw over, maar heel warme persoonlijkheid'' Darfalou gaat voor nieuwe kans in Venlo: ''Klinkt moeilijker dan het is''

Airborne-wedstrijd bij Vitesse: ''Wij voelen een morele plicht''

( 0 reacties)
Airborne-wedstrijd bij Vitesse: ''Wij voelen een morele plicht''

Vitesse en zijn supportersvereniging pakken de herdenking van de Slag om Arnhem dit jaar extra groot aan. De club wil meer verbinding met stad rondom de Airborne-wedstrijd. 

''Wij voelen een morele en maatschappelijke plicht om als voetbalclub dit verhaal te vertellen en de mannen die hebben gestreden voor onze vrijheid in de schijnwerpers te zetten'', zegt Marsha van Lent, projectleider Airborne bij Vitesse tegenover De Gelderlander. ''We kunnen als Vitesse ook een doelgroep bereiken die misschien niet zo snel een museum bezoekt of een geschiedenisboek openslaat."

De Airborne-wedstrijd is dit seizoen tegen Fortuna Sittard en de kaarten zijn extra goedkoop. ''De ticketprijzen, 7,50 euro voor de gewone tribunes en 75 euro voor businessplaatsen, verwijzen naar 75 jaar Slag om Arnhem", vertelt Van Lent over het jubileumjaar. Dat is echter niet het enige dat de club doet.

''Jeugdspelers doen mee in hun speciale Airborne-shirt aan de Bridge to Bridge Run, Vitesse-personeel loopt 13 september de Free Your Light Walk en Run. Tijdens een herinneringsmaaltijd leggen we alle medewerkers van Vitesse het belang van de Slag om Arnhem uit. Zeker de nieuwe jongens in de selectie zijn daarvan minder op de hoogte'', erkent Van Lent. 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 26 januari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›