Mitchell Dijks terug in Eredivisie: "Hebben me uit de shit gehaald"

Mitchell Dijks
Mitchell Dijks Foto: © Pro Shots

Mitchell Dijks is terug in de Eredivisie. De verdediger heeft een contract getekend bij Vitesse.

De verdediger, die overkomt van Bologna, was al langere tijd in gesprek met de club uit Arnhem, zo vertelt hij in De Telegraaf. "Toen hebben we een positief gesprek gehad. Maar om heel eerlijk te zijn was het voor mij financieel niet zo, dat ik dacht ‘hiervoor ga ik terug naar Nederland’. Nu is mijn contract ontbonden en daarvan heb ik geld meegekregen."

Daardoor was het complete plaatje voor Dijks nu wel goed om de stap terug naar Nederland te maken. De voormalig Ajax-speler spreekt van een 'win-win-win' situatie. "Ik kijk er naar uit om weer in Nederland te gaan voetballen. Ik zit dicht bij mijn familie, maar ook bij mijn fysio en mensen die belangrijk voor me zijn."

Mitchell Dijks bij Bologna
Mitchell Dijks bij Bologna Foto: © Pro Shots

"Ik heb tegen hele grote namen gespeeld"

In Italië is Dijks compleet veranderd. "Als persoon heb ik zoveel stappen gemaakt. Ik ben in mijn eentje naar het buitenland geweest en dat vormt je als mens. Maar ook qua voetbal heb ik grote stappen gemaakt. Ik heb tegen hele grote namen gespeeld."

Die ervaring neemt hij mee naar Vitesse, zo geeft hij aan: "Ik heb met de trainer gesproken en die zei: ‘Mitch, ik heb een leider nodig.’ Dan bedoelt hij geen aanvoerder, maar wel iemand die ervaring heeft en dingen kan vertellen tegen de jonge jongens. Dat is voor mij ook een uitdaging, want dat is iets nieuws voor mij."

Mitchell Dijks bij Bologna
Mitchell Dijks bij Bologna Foto: © Pro Shots

"Om ze te bedanken dat ze mij uit die shit hebben gehaald"

De afgelopen jaren speelde Dijks bij Bologna, maar daar wilde hij deze zomer graag vertrekken. Hij tekende uiteindelijk een contract voor een jaar. "Eigenlijk waren we akkoord met een contract voor tien maanden, maar Vitesse wilde toch iets meer. Toen ben ik hiermee akkoord gegaan, ook om Vitesse te bedanken dat ze mij uit die shit bij Bologna hebben gehaald."

"Ik was daar echt klaar", is Dijks eerlijk. "Op een gegeven moment was de chemie weg. Ik heb conflicten gehad met de trainer. Als de trainer het niet meer in je ziet zitten, loop je met je ziel onder je arm. Als voetballer wil je het vertrouwen hebben, dat de trainer achter je staat en dat was er niet meer. Daarom wilde ik weg", besluit 'Il Trattore'.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
Vitesse
16:45
Fortuna Sittard
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 29 -20 32
14 PEC Zwolle 29 -18 31
15 Excelsior 30 -20 25
16 RKC Waalwijk 30 -21 24
17 FC Volendam 30 -44 19
18 Vitesse 30 -46 17
Bekijk de hele stand