Martin Ødegaard: "Bij Vitesse ben ik gegroeid als speler"

Martin Ødegaard bij Arsenal
Martin Ødegaard bij Arsenal Foto: © Pro Shots

Martin Ødegaard heeft in The Players Tribune uitgebreid teruggekeken op zijn tijd in Nederland bij Vitesse en SC Heerenveen. Deze periode hielp hem om terug aan de top te komen.

Toen ik in Noorwegen doorbrak, leek het alsof ik alle opties van de wereld had", meldt Ødegaard. "Slechts een paar jaar later moest ik accepteren dat clubs niet meer voor mij in de rij stonden. En als je op de Playstation op FIFA je Carrièremodus speelt en je gaat van Real Madrid naar SC Heerenveen, denk je misschien dat er iets mis is gegaan."

"Maar ik kan niets slechts zeggen over de Nederlandse competitie", gaat Ødegaard verder. "Eerlijk gezegd was het echt een fantastische ervaring. Ik speelde regelmatig in het eerste elftal, en dat was precies wat ik nodig had. Ik heb veel te danken aan mijn uitleenbeurten bij Heerenveen, waar ik ben gegroeid als persoon, en bij Vitesse, waar ik ben gegroeid als speler."

"In Heerenveen heb ik mijn rijbewijs gehaald. Toen hoefde ik mijn vader niet meer mee te nemen naar de training. Ik heb geleerd om op mezelf te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. En toen ontmoette ik bij Vitesse trainer Leonid Slutsky. Hij was geweldig. Hij geloofde in mijn kunnen zonder me elke keer te vragen om magisch te zijn. Hij verbeterde mijn spel en maakte een teamspeler van me. Al snel vond ik het niveau weer terug waarop Real Madrid me had besloten om te halen", besluit de middenvelder van Arsenal.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
8/04
Vitesse
18:45
Go Ahead Eagles
zo
16/04
NEC
12:15
Vitesse
za
22/04
Vitesse
21:00
Excelsior
zo
7/05
Fortuna Sittard
16:45
Vitesse
zo
14/05
Vitesse
12:15
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
13 FC Volendam 26 -25 26
14 Vitesse 26 -16 24
15 Excelsior 26 -36 23
16 FC Emmen 26 -22 21
17 FC Groningen 26 -27 17
Bekijk de hele stand