Vitesse nieuws, transfers & geruchten

'Marc Overmars wil talent voor de neus van Vitesse wegkapen'

Marc Overmars bij zijn presentatie bij Antwerp FC
Marc Overmars bij zijn presentatie bij Antwerp FC Foto: © Orange Pictures

Vitesse hoopt zich voor komend seizoen te versterken met Ruben van Bommel. De club uit Arnhem had al veel concurrentie uit Nederland, maar nu is daar ook een Belgische club bijgekomen.

Volgens Het Nieuwsblad is Antwerp FC geïnteresseerd in de achttienjarige aanvaller. Pikant detail is dat de Belgische koploper wordt getraind door zijn vader Mark van Bommel. Van Bommel senior ging samen met schoonvader Bert van Marwijk en zijn zoon Ruben al langs bij onder meer FC Twente en AZ. Daarnaast staat de MVV-aanvaller ook op de radar bij Feyenoord, PSV en Vitesse.

"Als díe clubs Van Bommel allemaal willen, waarom zou Antwerp dan geen poging wagen?", vraagt Pieter-Jan Calcoen zich af in Het Nieuwsblad. "Volgens onze informatie is sportief directeur op de Bosuil Marc Overmars zeer gecharmeerd door de Nederlandse jeugdinternational. Een overgang lijkt echter niet de beste keuze voor de speler zelf, los van de vooroordelen die dan dreigen te komen", doelt hij op het trainer onder zijn vader.

Antwerp FC heeft daarnaast ook geen tweede elftal op het tweede niveau. En in de Jupiler Pro League mogen 'slechts' zeven spelers op de bank plaatsnemen, terwijl er in de Eredivisie trainers kunnen kiezen voor twaalf wissels. "Waardoor de kans op een wedstrijdselectie serieus afneemt", beseft Calcoen. "Mocht hij dus niet meteen de concurrentiestrijd winnen – naar verluidt kan hij zeker defensief nog vooruitgang boeken –, dan dreigt zijn ontwikkeling te stagneren op Antwerp", aldus Calcoen, die niet op een overstap naar Antwerp rekent. "De kans lijkt bijzonder klein, maar het helemaal uitsluiten, dat durven we ook niet."

Lees meer:
0 reacties