KNVB ziet niets in uitsupportersverbod: "Hoort bij het voetbal"

Vuurwerk in het uitvak bij FC Utrecht - Vitesse
Vuurwerk in het uitvak bij FC Utrecht - Vitesse Foto: © Pro Shots

Na de ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen Willem II en FC Den Bosch werd door technisch manager Jan Gösgens van FC Den Bosch een verbod op uitsupporters geopperd. De KNVB ziet niets in die maatregel, maar wil relschoppers wel hard aanpakken. Zo is het aantal stadionverboden het afgelopen jaar verdubbeld.

"De clubs, het OM, de lokale driehoek, de supporterscoördinatoren niet te vergeten; iedereen werkt keihard om het voetbal leuk te houden", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB in het Algemeen Dagblad. "Ter illustratie: bij het overgrote deel van de wedstrijden gebeurt niets vervelends. Als we op deze lijn verder gaan, de verpesters aanpakken, geloof ik erin dat we incidenten verder gaan terugdringen. Zeker als supportersverenigingen en supporterscoördinatoren, die net zo balen van die kleine groep als wij, meer betrokken gaan worden in de wedstrijdvoorbereiding."

Bluyssen kan zich echter wel een aantal duels zonder uitpubliek voorstellen. "Logisch dus dat daar die derby’s stringenter wordt gekeken", geeft hij aan. "Een enkele wedstrijd zonder uitpubliek is best te rechtvaardigen. Het mag alleen geen generieke maatregel worden, vinden wij. De aanwezigheid van fans van beide supportersgroepen hoort bij de grondbeginselen van het voetbal."

RKC-directeur Frank van Mosselveld sluit zich daarbij aan. "Als clubs moeten we niet weglopen voor onze verantwoordelijkheden", aldus Van Mosselveld. "Ook in Waalwijk liggen er uitdagingen met een bepaalde aanwas jongere supporters. Dat vergt alertheid en stevige gesprekken. Maar één ding staat voor mij als een paal boven water: uitfans consequent weren zou een enorm zwaktebod zijn."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
AZ
18:45
Vitesse
zo
15/01
Vitesse
12:15
NEC
za
21/01
PSV
20:00
Vitesse
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
Bekijk de hele stand