De KNVB wil Vitesse horen over 'frontale aanval' AZ: "27 juni"

Marianne van Leeuwen
Marianne van Leeuwen Foto: © Pro Shots

Vitesse mag zich op 27 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering Betaald Voetbal uitspreken over de frontale aanval van AZ op de topbestuurders van de KNVB: directeur Marianne van Leeuwen, bondsvoorzitter Just Spee en RvC-voorzitter Jan Albers.

De voetbalbond heeft het thema op de agenda gezet nadat de brief die AZ-directeur Robert Eenhoorn en RvC-voorzitter Rene Neelissen aan de KNVB hebben verzonden, deze week werd geopenbaard. AZ verwijt de bond onbehoorlijk bestuur, achterkamertjes politiek en ongeoorloofd handelen in het belang van specifieke clubs. "Wij vinden dat de leden zich hierover moeten kunnen uitspreken”, aldus een woordvoerder bij de voetbalbond.

"Wij hebben AZ aangegeven de inhoud van de brief graag te willen bespreken omdat de genoemde feiten onjuist zijn", zo meldt de bond stellig. "Bij eerdere signalen van AZ hebben we dit ook met hen besproken. AZ heeft ons echter gevraagd schriftelijk inhoudelijk te reageren op hun brief (10 maart door AZ verzonden aan de KNVB red.) en dat gaan we volgende week doen. Wat de KNVB betreft volgt hier een gesprek op.”

"Na het lekken van de brief naar De Telegraaf en Vandaag Inside donderdagavond plofte vrijdagmorgen in alle vroegte bij alle profclubs een mail binnen met de reactie van de KNVB op de veelbesproken brief van AZ met het verzoek tot een onafhankelijk (feiten)onderzoek", weet Valentijn Driessen in De Telegraaf. "Marianne van Leeuwen liet daarin optekenen dat de KNVB zich niet herkende in de beschuldigingen van AZ en er later op zal terugkomen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
Bekijk de hele stand