KNVB neemt Vitesse onder de loep: "Kunnen sancties worden opgelegd"

Het logo van Vitesse op een bal
Het logo van Vitesse op een bal Foto: © Pro Shots

De KNVB en de UEFA zullen zich buigen over de vermeende financiering van Roman Abramovitsj bij de overname van Vitesse. De voormalig eigenaar van Chelsea zou in 2010 in het geheim minstens 117 miljoen euro in Vitesse hebben gestopt.

Volgens de Gelderlander gaan de UEFA en de KNVB onderzoek doen naar de constructie. "Als zou blijken dat de licentiecommissie verkeerd of onjuist is geïnformeerd, kunnen nog sancties worden opgelegd”, laat een woordvoerder van de KNVB weten aan de krant.

"Als het klopt wat The Guardian schrijft, is in strijd met onze regelgeving gehandeld en is de integriteit van de competities betaald voetbal aangetast. Dat betreuren wij niet alleen, dat vinden we uiteraard ook ernstig", vervolgt de voetbalbond.

De KNVB startte in het verleden tweemaal een onderzoek naar de connectie, maar vond tot op heden niks. "Die onderzoeken waren gericht op de verbondenheid tussen Chelsea en Vitesse. Er kon niet worden vastgesteld dat een dergelijk verband bestond. Belangrijk is wel dat de KNVB en de licentiecommissie geen opsporingsinstanties zijn met bijbehorende bevoegdheden.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
Bekijk de hele stand