Kluiver: "Viel op dat bij Vitesse alles erg goed geregeld was"

Finn Kluiver
Finn Kluiver Foto: © Orange Pictures

De achtste finales van de KNVB Beker staan deze week op het programma. Vitesse treft dinsdagavond de amateurs van DVS'33.

Bij de bezoekers uit Ermelo speelt Finn Kluiver, die in het seizoen 2014-2015 in de jeugd van Vitesse actief was. "Het was voor mij persoonlijk een heel goed jaar", blikt hij terug in De Stentor. "Ik speelde alles en mocht meedoen met hogere teams. Het ging zo goed dat ik bij het Nederlands elftal zat en tot de laatste rondes mee heb gedaan met de grote jongens."

"Er kwam toen interesse en ik werd na een jaar teruggekocht door FC Twente", vervolgt Kluiver. "Wat me wel altijd opviel, is dat bij Vitesse alles erg goed geregeld was. Dat jaar werd bijvoorbeeld het nieuwe trainingscentrum van Vitesse gebouwd. Bij een blessure moest je in een zwembad op een loopband lopen, zoiets had ik nog niet eerder gezien. Ik ben erg blij dat ik daar heb gespeeld."

Het bekerduel met Vitesse is voor de verdediger niet extra speciaal. "De jongens met wie ik toen voetbalde, spelen nu in Jong Vitesse of zijn verhuurd. Er zijn niet veel jongens doorgebroken. Ik ken nog wel wat stafleden. Bij Twente heb ik acht seizoenen gespeeld, daar spelen wel vrienden van mij in. Vitesse is ook een mooie tegenstander. Het is mooi om daar nu tegen te spelen, maar het is ook weer geen echte droom van mij."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand