Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Jan de Jong ook de komende drie jaar directeur van Eredivisie

Jan de Jong
Jan de Jong Foto: © Pro Shots

Jan de Jong heeft woensdag een nieuw contract getekend als directeur van de Eredivisie CV. De voormalig bestuurder van de NOS en Feyenoord verlengt met drie jaar en ligt zodoende tot juli 2026 vast.

De Jong vervult de functie van directeur sinds mei 2020. "Jan is een ervaren leider met een groot netwerk en veel kennis van de media. Hij heeft zich buitengewoon ingespannen voor de ontwikkeling en verdere professionalisering van het betaald voetbal", reageert Ruud Kok, voorzitter van de RvC. "Wij zijn verheugd dat hij langer aan de Eredivisie verbonden wil zijn en zich met de clubs voor een volgende fase van professionalisering wil inzetten. Dat vraagt het vermogen om de balans te vinden zonder altijd op zoek te gaan naar het compromis. Dat vermogen heeft Jan", vindt Kok.

De Jong is zelf in zijn nopjes met de contractverlenging. "Het is en blijft leuk, ingewikkeld en uitdagend om steeds weer, ongeacht het onderwerp, alle 18 clubs aangesloten te houden en proberen op één lijn te krijgen. Of te houden. De verbondenheid in de Eredivisie is groot, maar de onderlinge verschillen ook en daarmee lopen de belangen lang niet altijd parallel."

"De Eredivisie CV staat voor wat ons allen bindt: een sterke, aantrekkelijke en succesvolle competitie. Sportief, organisatorisch en financieel. Dat vergt soms veel van je evenwichtskunsten. Je bent hier bij de Eredivisie soms net een Chinees staatscircus, zoveel bordjes moet je tegelijk in de lucht houden", geeft de bestuurder aan. "Daar moet je van houden. Dat is iets anders dan dat je het altijd iedereen naar de zin kunt maken, maar het gaat telkens om het vinden van de juiste balans. Dat maakt dit werk nou juist ook zo leuk", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties