GelreDome-eigenaar woedend: "Het is één groot mistig schimmenspel"

Een lege Gelredome met de tekst 'Forza Vites'
Een lege Gelredome met de tekst 'Forza Vites' Foto: © Pro Shots

Michael van de Kuit, eigenaar van Stadion GelreDome is woedend op de club en de Arnhemse politiek. Hij voelt zich voor de gek gehouden en vindt dat Vitesse een groot risico neemt. Dat laat hij weten aan Omroep Gelderland.

"Dat eeuwigdurend speelrecht? Het bestaat niet eens", zegt Van de Kuit boos. Hij keek via een stream vanuit zijn villa in Spanje naar de raadsvergadering van Arnhem. "Ik ben in shock", reageert hij gefrustreerd.

Zijn woede is vooral gericht op een groot aantal documenten die niet openbaar worden gemaakt. Het zouden bedrijfsgeheimen zijn die de club kunnen schaden. "Maar dit zijn stukken van twintig jaar oud, toen het reddingsplan van de club in 2003 op tafel lag. Daar kan niets geheim meer aan zijn. Ze moeten vrijgegeven worden. Alleen raken Vitesse die documenten financieel."

De zakenman die volgens de Quote goed is voor 200 miljoen euro, heeft nog altijd interesse in het overnemen van de club. Maar dan wil hij wel eerst serieus genomen worden en als stadioneigenaar betrokken worden in gesprekken met kandidaten. "Zet mij aan tafel. Ik heb ook belangen, net als Vitesse die heeft."

Van de Kuit voelt zich niet serieus genomen door de Arnhemse politiek. De stukken blijven geheim om Vitesse uit de wind te houden. Het is één groot schimmenspel. Als er wel een speelrecht is, lossen we het op. Maar Vitesse heeft mij nooit een document kunnen overleggen waarbij de gemeente en de club het tijdens de uitvoerige onderhandelingen hebben gehad over speelrecht en de gevolgen daarvan na de huuropzegging.

Hij vindt dat Vitesse het zichzelf moeilijk heeft gemaakt. "Vitesse heeft de huur die loopt tot 2023 zelf opgezegd en daar is goed door hun adviseurs over nagedacht. Maar ze nemen er wel een groot risico mee, want als de overeenkomst afloopt, is er geen GelreDome meer voor Vitesse."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Vitesse -
-
RKC Waalwijk -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand