Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Fred Rutten vertrekt ook bij PSV: "Dat is wel een signaal"

Fred Rutten
Fred Rutten Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij kondigde woensdag aan per direct te stoppen als hoofdtrainer van PSV. In zijn kielzog vertrekt ook voormalig Vitesse-trainer Fred Rutten als assistent-trainer bij de club uit Eindhoven.

Rutten zit komende zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen AZ nog op de bank als hoofdtrainer, maar trekt daarna de deur achter zich dicht. Dat meldt Voetbal International. Eerder werd al bekend dat assistent-trainer André Ooijer PSV na dit seizoen gaat verlaten.

Nu werd ook duidelijk dat Rutten vertrekt. Meerdere spelers van PSV wilden hem graag behouden, maar Van Nistelrooij voelde daarin geen steun van de clubleiding. "Dat zijn twee belangrijke assistenten, die we gezamenlijk hadden gekozen", vertelde technisch directeur Earnest Stewart op een persconferentie over Rutten en Ooijer.

"Zij kwamen ook met name uit de koker van Ruud en we waren er heel blij mee", vervolgt Stewart. "Als die twee stoppen, is het wel een signaal om daarover te praten. Daar begin je meteen mee, omdat je kijkt: wie zijn de juiste personen om Ruud te assisteren."

Rutten maakt het seizoen dus wel af bij PSV en is komende zondag de hoofdtrainer in de uitwedstrijd tegen AZ. "Ik heb Fred gevraagd om aanstaande zondag op de bank te zitten in een moeilijke tijd voor PSV", aldus Stewart, die voor komend seizoen op zoek moet naar een compleet nieuwe technische staf.

Lees meer:
0 reacties