Fraser: "Dat was zó beangstigend, bleek er een jaguar te staan"

Henk Fraser
Henk Fraser Foto: © Pro Shots

De winterstop zit er eerder aan te komen dan dat we gewend zijn vanwege het WK in Qatar. Voormalig Vitesse-trainer Henk Fraser zijn vakantieplannen staan al vast. De Surinaamse coach gaat terug naar zijn geboorteland om de jungle te ontdekken met een kapmes.

In gesprek met Voetbal International vertelt de oefenmeester over zijn bijzondere jeugd in Suriname. "Misschien is de jungle wel de mooiste plek op aarde." Fraser weet tot zijn eigen verbazing nog erg veel van zijn jeugd. "Het is bijzonder hoe het menselijk brein werkt. Heel veel dingen vergeet je. Uit mijn periode als profvoetballer bijvoorbeeld. Vliegvelden, stadions en zelfs wedstrijden. Maar uit mijn jeugd weet ik nog opvallend veel. We woonde op een erf en ons huis stond op van die lage paaltjes. De oprit stond vol mangobomen. Als ik de geur van mango ruik, ben ik weer helemaal terug in die tijd."

"Als kind was ik veel buiten", vervolgt de oefenmeester. "Ons huis grensde aan een moeras. Dat bestond uit allemaal kleine eilandjes. Mijn oudere neven sprongen wel eens van eiland naar eiland, maar dit was niet geheel ongevaarlijk. Er zaten krokodillen. Als ze eieren hadden gelegd of al jongen hadden, konden ze heel agressief zijn. Dan kwamen ze helemaal los op hun achterpoten. Het grappige is dat ik met diezelfde neven het oerwoud inga."

Fraser heeft er veel van geleerd. "De natuur was een belangrijk onderdeel van de opvoeding", geeft hij aan. "Ik herinner me onze Land Rover, eentje met zo'n cabine achterop. Op een dag hoorde ik een enorm geluid. Dat was zó beangstigend... Ik ben meteen in die Land Rover ben gesprongen. Bleek er een jaguar naast de auto te staan. Dat maakte als klein jongetje ontegenzeggelijk veel indruk."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
Bekijk de hele stand