"Er moeten bestuurders zijn geweest die op de hoogte waren"

Gelredome
Gelredome Foto: © Orange Pictures

Het nieuws dat Vitesse mogelijk gefinancierd zou zijn door Roman Abramovich werd door veel mensen in Gelderland met opgehaalde schouders ontvangen. Het was eigenlijk oud nieuws. Toch kan het wel gevolgen hebben voor het Vitesse van nu.

"Eerst was er de aanname dat Chelsea betrokken was bij de overname, in 2014 werd aangetoond dat er ook daadwerkelijk betrokkenheid was en nu lijkt ook de financiering aangetoond", vat Stef de Bont samen in Voetbal International.

Moet Vitesse zich nu alsnog zorgen maken om hernieuwde aandacht in de club? Volgens De Bont wordt er over het algemeen weinig gedaan met artikelen als deze van the Guardian. "Wederom zou de voetbalbond hebben laten ontvallen dat het niet over de mankracht of middelen beschikt om zelf diepgravend onderzoek te doen", schrijft de journalist.

Vitesse zelf gaf een eerlijk statement waarin het benadrukte altijd te hebben meegewerkt aan onderzoeken van de KNVB. "Er is geen reden om hier aan te twijfelen", stelt De Bont. "Dat neemt overigens niet weg dat er bestuurders moeten zijn geweest die op de hoogte zijn geweest van bepaalde constructies of anders in ieder geval vermoedens moeten hebben gehad."

Gek genoeg is het niet het grootste probleem waar de Arnhemmers momenteel mee kampen. De stadionkwestie loopt al een tijd uit de hand en kan mogelijk resulteren in het verlies van de proflicentie van Vitesse. Ook sportief moet de club het dit seizoen nog waarmaken. Met drie puntjes boven de streep belooft het een spannend slot van de Eredivisie te worden.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
Bekijk de hele stand