Dijks haalt kracht uit yoga en meditatie: "Geeft me totale rust"

Mitchell Dijks
Mitchell Dijks Foto: © Pro Shots

Na vier jaar in Italië te hebben gevoetbald is Mitchell Dijks terug in de Eredivisie. Deze zomer tekende de verdediger een eenjarig contract bij Vitesse met een optie voor nog een seizoen. Lichaam en geest onderhoudt hij middels Yoga, meditatie, acupunctuur en Thaise massages.

Na zijn komst bij Vitesse raakte Dijks geblesseerd aan de knie. Twee weken geleden maakte hij pas zijn debuut voor de club uit Arnhem. “Mijn eerste officiële wedstrijd in zeven maanden", kijkt Dijks opgelucht terug in Voetbal International. "Ik ben nieuw bij de club en keer terug na tegenslag. Het zijn die factoren gewoon. Je merkt dat iedereen nieuwsgierig is. Ik voelde me de dag voor de wedstrijd best oké, maar het gevoel dat het weer ging gebeuren, dat deed wat met me. Dat ik het nog kan voelen, vond ik al mooi. Het was voor mij de bevestiging dat ik voetbal nog echt leuk vind.”

Door een schorsing van Maximilian Wittek wist Dijks dat hij zou gaan spelen. "Kijk maar wanneer je kapot bent, dan haal ik je eruit’, zei Phillip Cocu. "Dat was na de eerste vijf minuten al, mijn dijbenen sloegen gewoon op slot. Wedstrijden spelen is zo anders. Ik ben een dieseltje, dat heb ik altijd wel gehad. Zit ik eenmaal in de flow, dan komt het vanzelf”, gaat Dijks verder. “Nu moet dit lichaam minuten maken. Ik ben 29 jaar en heb mijn lichaam leren kennen.”

“Ik doe veel aan krachttraining om de spieromgeving sterker te maken, maar ik doe ook aan yoga, ik mediteer, doe aan acupunctuur en Thaise massage. Ik haal daar voldoening uit, het helpt me, waarom zou ik het niet benoemen? Mediteren geeft me echt een moment voor mezelf: totale rust en geen andere gedachten. Mediteren maakt me helemaal leeg.” De verdediger doet dit sinds vorig jaar. “Via mijn moeder kwam ik in contact met een paragnost. Ze heeft me een meditatie-app gestuurd. Dat doe ik dus nu, net als acupunctuur en daar heb ik heel veel aan gehad", besluit Dijks.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
Vitesse
16:45
Fortuna Sittard
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 29 -20 32
14 PEC Zwolle 29 -18 31
15 Excelsior 30 -20 25
16 RKC Waalwijk 30 -21 24
17 FC Volendam 30 -44 19
18 Vitesse 30 -46 17
Bekijk de hele stand