Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Dijks blikt terug op Vitesse: "Er kwam een meningsverschil tussen ons"

Mitchell Dijks
Mitchell Dijks Foto: © Pro Shots

Mitchell Dijks is verheugd met zijn stap naar Fortuna Sittard. De 30-jarige linksback kende een teleurstellend seizoen bij Vitesse en maakte deze zomer transfervrij de overstap naar Limburg. Dijks kwam in september 2022 terug in de Nederlandse Eredivisie.

"Ik kwam voor Thomas Letsch. Toen kwam er een nieuwe trainer", doelt Dijks in gesprek met ESPN op Phillip Cocu. "Er kwam een meningsverschil tussen ons. Hij vond me niet fit genoeg, waardoor ik op de bank belandde. Daardoor speelde ik niet veel wedstrijden meer."

Bij Fortuna Sittard is Danny Buijs vanaf dit seizoen de trainer. Dijks had al goede gesprekken met de oud-trainer van FC Groningen: "Ik heb nu een trainer nodig die het écht in mij ziet zitten. En een technisch directeur die mij dagelijks appt met 'de tractor'", lacht Dijks, verwijzend naar zijn bijnaam Il Trattore, die hij in Italië kreeg bij Bologna.

Dijks speelde onder meer bij Ajax, Bologna en Vitesse, maar ziet Fortuna als een juiste stap in zijn carrière. "Ik denk niet dat het een stap achteruit is. Ik wil gewoon kilometers maken en ben super dankbaar dat Fortuna mij heeft opgepikt. Dat wil ik hen nu terugbetalen", aldus Dijks.

Lees meer:
0 reacties