Vitesse nieuws, transfers & geruchten

De Mos kritisch: ''Geen supporter zit daarop te wachten''

Gisteren presenteerde adviesbureau Deloitte een advies over de komst van een Beneliga. De discussie maakt veel los bij mensen in de voetballerij. Voormalig Vitesse-trainer Aad de Mos ziet het allemaal niet gebeuren.

"Ik ken dat Belgenland een beetje, voordat je dat er daar door hebt… Conservatisme viert hoogtij", vertelt hij aan Voetbal International. "Als je de uitslagen van Ajax ziet tegen de – met alle respect – kleintjes, en vooral de manier waarop, dan is het een goede zaak.

"Maar we weten hoe de voetballerij werkt, het is puur egoïsme", vervolgt De Mos. "De grote clubs willen wel, maar clubs als KV Mechelen, Sint-Truiden, Excelsior Moeskroen, ADO Den Haag, VVV-Venlo zullen het voelen als een degradatie."

Hij denkt dat de meeste wedstrijden niet interessanter zullen worden. "Het voordeel van interessantere wedstrijden snap ik, maar ik ken de Belgen en de Hollanders. Geen supporter zit te wachten op Feyenoord-RC Genk."

"De pijn zit hem bij die folkloreclubs die derby’s en dus inkomsten missen", ziet hij. "Dat zal in Nederland en België zo zijn. Willem II wil niet, ADO Den Haag ook niet. Die zien alleen maar financiële nadelen. De kleinere clubs leven van de grote clubs die op bezoek komen, de uitverkochte huizen zul je niet meer zien."

Lees meer: