Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Cousiño Arias: "Weet niet beter dan dat Vitesse problemen heeft"

Woensdag kwam The Guardian met het nieuws dat Vitesse in het verleden meer dan honderd miljoen kreeg van voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj. Naast de stadionkwestie kan deze onrust zomaar grote gevolgen hebben voor de sportieve prestaties.

"Dit is toch eigenlijk gewoon de bevestiging van wat iedereen vermoedde destijds", begint verslaggever Martijn van Zijtveld bij Voetbalpraat . "De KNVB heeft dat toen onderzocht en niks gevonden, of niks kunnen bewijzen, maar wel vermoedt dat dit het geval was." "Als club zijnde ben je heel blij als je financieel overeind gehouden wordt en gesteund wordt", denkt Marciano Vink, die heel goed begrijpt dat clubs in zee gaan met rijke eigenaren. "Ik kan me goed voorstellen dat je als club en supporter heel gelukkig bent met investeerders en dat de hele geldstromen niet zo duidelijk zijn is niet nieuw. Dat gebeurt waarschijnlijk in het bedrijfsleven ook." "Zolang geld zo'n grote rol speelt in het voetbal, ontkom je er niet aan", meent Fresia Cousino Arias. "Of je moet zeggen dat je op geen enkele manier van eigenaar mag wisselen. Dan moet dat vastgesteld worden. Maar heel eerlijk, ik weet niet beter dan dat Vitesse problemen heeft." Als dit door druppelt naar het veld, heeft Vitesse een serieus probleem. De ploeg van Phillip Cocu strijdt nog altijd tegen degradatie. "Ik denk dat jij als voetballer nu twee keer nadenkt of Vitesse een goede plek is om te blijven", aldus Van Zijtveld. Vink denkt dat het té ver van de spelers afstaat om invloed te hebben. "Zolang spelers betaald worden zullen ze het alleen in hun achterhoofd hebben, maar het is geen hele grote factor."

🔎 De perikelen bij Vitesse worden onder de loep genomen: 🤔 "Ik weet niet beter dan dat Vitesse problemen heeft..." — ESPN NL (@ESPNnl) March 29, 2023

Lees meer: