Vitesse nieuws, transfers & geruchten

Cocu baalt van uitstel FC Twente-duel: "Vind dit niet prettig"

Phillip Cocu
Phillip Cocu Foto: © Pro Shots

FC Twente komt komend weekend niet in actie in de Eredivisie. De club uit Enschede heeft, net als PSV, Ajax en AZ, vrijaf gekregen vanwege de Europese verplichtingen. FC Twente zou het eigenlijk in eigen huis opnemen tegen Vitesse, maar dat duel is verplaatst naar woensdag 27 september.

Vitesse-trainer Phillip Cocu was dit weekend graag afgereisd naar De Grolsch Veste, maar snapt het besluit van de KNVB. "Die afspraak onderschrijf ik volledig", zegt Cocu in De Gelderlander. "Dit is in het belang van het Nederlandse voetbal. Maar ik vind dit persoonlijk niet prettig, laat daar geen misverstand over bestaan. We zijn net met de competitie begonnen. Daar zit een voorbereiding en opbouw bij. Nu hebben we twee wedstrijden gespeeld en dan zijn we al vrij."

Cocu ziet nog een factor. "Volgende week spelen we dan wel, tegen AZ. Maar een week later is een interlandperiode. Spelen we dus weer niet. Dit breekt wel het ritme", aldus de oefenmeester, die beseft dat een vrij weekend ook de tijd geeft om de selectie nog een extra impuls te geven. "Ja, in dat opzicht kan uitstel gunstig zijn."

"Maar als spelers komen, zijn ze niet direct inzetbaar", nuanceert hij. "Die moeten fysiek of speltechnisch nog worden ingepast. Dus wie weet of ze wel volledig beschikbaar zijn als de wedstrijd alsnog wordt gespeeld. Ik vind ritme voor nu voor de gehele groep belangrijker. Dus vandaar dat ik een weekeinde vrij niet prettig vind."

Lees meer:
0 reacties