'Amerikaanse investeerders geïnteresseerd in overname Vitesse'

Een lege Gelredome met de tekst 'Forza Vites'
Een lege Gelredome met de tekst 'Forza Vites' Foto: © Pro Shots

De kans bestaat dat Vitesse in handen van een Amerikaanse partij komt. Dat melden bronnen rondom de Arnhemse club. Het gaat om de Amerikaanse zakenmannen Robert en Philip Platek, die sinds vorig jaar eigenaar zijn van de Italiaanse Serie A-club Spezia Calcio en ook de aandelen van het Deense SønderjyskE en Portugese Casa Pia AC in bezit hebben.

Platek is partner bij het Amerikaanse investeringsbedrijf MSD Capital, maar de voetbalactiviteiten zijn een familie-aangelegenheid. Zo waren ze in 2019 ook in de running om eigenaars van Sunderland te worden. Volgens de Telegraaf past de overname van Vitesse binnen de strategie van de Amerikanen om clubs uit verschillende landen over te nemen.

Vorige maand maakte de Russische eigenaar Valeri Oyf bekend dat hij Vitesse wilde verkopen, na kritiek op de situatie in Oekraïne. Hij kocht de club toen van zijn zakenrelatie Alexander Chigirinsky, die de club op zijn beurt weer had overgenomen van Merab Jordania.

Al sinds de komst van Jordania wordt er in Arnhem gefluisterd dat Abramovich degene is die het project-Vitesse daadwerkelijk financierde. De eigenaar van Chelsea kreeg zware sancties opgelegd naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Ook hij wil de club verkopen.

Platek is niet de enige geïnteresseerde partij voor de overname van de club. Vitesse meldde twee weken geleden dat er al meerdere partijen zich hadden gemeld. Ook had vastgoedmagnaat Michael van de Kuit interesse in de club. Van de Kuit is ook al eigenaar van Stadion Gelredome.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
Bekijk de hele stand