Aanstaand Vitesse-eigenaar Parry: "Liggen grote mogelijkheden"

Vitesse-eigenaar Coley Parry
Vitesse-eigenaar Coley Parry Foto: © Pro Shots

Coley Parry is de aanstaand eigenaar van Vitesse. Zodra de club in zijn handen heeft, zijn er grote plannen. "Ajax als voorbeeld."

Momenteel zit Parry nog in de wachtkamer. Zodra hij uit Zeist te horen krijgt dat alle formaliteiten afgerond zijn en Vitesse van hem is, gaat hij meteen aan de slag. De Amerikaan ziet zowel op sportief als op transfervlak namelijk grote mogelijkheden. "Wij willen een vliegwiel creëren met transfers. Vitesse is een club die break-even kan draaien als er Europees voetbal gehaald wordt en Europees voetbal is ook ons doel, maar in de jaren dat dit niet lukt, schrikken we niet van een begrotingstekort. Het gaat uiteindelijk om het resultaat ná transfers. Daar liggen grote mogelijkheden."

In gesprek met Voetbal International laat de aanstaand eigenaar weten dat de geschikte voorwaarden er al zijn. "Op Papendal staat een geweldig trainingscomplex en door de jaren heen hebben ze goede spelers ontwikkeld. Helaas was Vitesse vaak geen eigenaar van die spelers, maar werden ze gehuurd van bijvoorbeeld Chelsea."

De investeerder neemt op transfervlak Ajax als voorbeeld. "Het is opvallend dat veel clubs in de Eredivisie hogere transferinkomsten hebben gehad dan Vitesse, terwijl Vitesse regelmatig Europees heeft gespeeld en bekend staat als een prima opleidingsclub. Ajax heeft 200 miljoen aan transfersommen verdiend afgelopen jaar. Nu is Ajax een machine en zo ver zijn wij natuurlijk niet, maar het is niet logisch dat Vitesse het afgelopen jaar nul euro transferinkomsten had. "

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
Bekijk de hele stand