BTCClicks.com Banner

Bij Vitesse is er alom begrip voor het vertrek van Mohammed Allach naar Maccabi Haifa. Algemeen directeur Joost de Wit roemt de kwaliteiten van de technisch directeur. Allach krijgt een kans ‘die hij niet kan laten liggen’.

Allach (44) start volgende week al zijn werkzaamheden in Israël. Hij verlaat Vitesse na vierenhalf jaar. ,,Mo heeft bij Vitesse hartstikke goed werk verricht”, stelt De Wit. ,,We zijn hier ongeveer tegelijk begonnen. Onder zijn leiding is de opleiding geherstructureerd en is de scouting op poten gezet. Hij staat ook voor het formeren van een sterke selectie en heeft voor transferinkomsten gezorgd. Uiteindelijk heeft dat alles geresulteerd in de eerste prijs in de clubhistorie, de KNVB-beker. Hij krijgt alle credits voor zijn werk.”

Vertroebelde relatie
Allach ziet bij Vitesse geen toekomst meer. Dat komt zeker door de vertroebelde relatie met de Russische commissaris Valeri Oyf. Hij stelt zelf dat zijn werk als technisch directeur juist op de lange termijn is gericht. ,,Bij Maccabi is die ruimte er.”

Allach draagt deze week zijn werkzaamheden over aan Marc van Hintum, hoofd scouting bij Vitesse. Het betreft een interim-functie. Vitesse gaat de komende maanden op zoek naar een nieuwe technisch directeur. ,,Dat wordt niet Van Hintum”, stelt De Wit. ,,We nemen de tijd om de functie in te vullen.”

Bron:De Gelderlander