BTCClicks.com Banner

Aanhangers van Vitesse worden verwend dit jaar. Na het voetbalfeest rond de bekerwinst, viert de club haar verjaardag. Zondag 14 mei bestaat de club precies 125 jaar. Dat betekent feest in en om het stadion. Historische en moderne clubliederen luisteren het jubileumfeest op, supporters houden sfeeracties en het jubileumshirt wordt onthuld. Oh ja, er wordt ook nog gevoetbald, tegen Roda JC.
Het feest is rond de laatste competitiewedstrijd gebouwd. Terwijl Roda JC nog vecht tegen degradatie (alleen als de Limburgers winnen ontlopen ze zeker de nacompetitie), viert Vitesse feest.

Het stadion is eerder open dan bij een normale wedstrijd, om 12.45 uur. Vanaf dat moment is iedereen welkom; voor mensen die niet naar de wedstrijd gaan is er buiten het stadion van alles te doen.

Om 13.15 uur is er een zogeheten ‘muzikale reis’, met onder meer het allereerste clublied Als Vites aan winst gaat bouwen’ Dat wordt gezongen door Martin Esveld en De Kwinks. Na die gouwe ouwe volgen speciale uitvoeringen van clubliederen Kom ik ’s zondags uit mijn bed, Ernems Trots en Geel en zwart zijn onze kleuren.

Om 14.20 uur toont de club de korte film 125 jaar Vitesse op haar schermen. Aansluitend houden supporters een sfeeractie op de Theo Bos-tribune.

Vlak voor de wedstrijd is de onthulling van het jubileumshirt. Vitesse speelt tegen Roda JC meteen in dit shirt en volgend jaar wordt dit het vaste tenue voor uitwedstrijden.

Wie er nog geen genoeg van heeft, kan het jubileum ’s avonds thuis op de bank afsluiten met de documentaire Van Bronbeek tot GelreDome – 125 jaar Vitesse, om 21.00 uur op FOX Sports.

Bron: De Gelderlander