BTCClicks.com Banner

Vitesse moet mogelijk wat centjes apart houden omdat de UEFA de club op twee punten heeft aangeklaagd na de Europa League-wedstrijd tegen Zulte Waregem van afgelopen donderdag. De Arnhemmers liggen onder de loep vanwege onsportief gedrag. Ook werd er vuurwerk afgestoken door supporters.

De zaak wordt behandeld door de ethische en disciplinaire commissie van de UEFA, meldt De Gelderlander maandagavond. Dat orgaan neemt de tuchtzaak op 16 november in behandeling. Vitesse moet rekening houden met flinke boetes. De ploeg van Henk Fraser heeft donderdag vijf gele kaarten gekregen. Bryan Linssen, Thomas Bruns, Matt Miazga, Alexander Büttner en Thulani Serero gingen op de bon. De UEFA beschouwt dat aantal als overtreding op de sportiviteitsreglementen en gaat automatisch tot onderzoek over.

Vuurwerk

De tweede aanklacht heeft te maken met het afgestoken vuurwerk. Het betreft een incident in het uitvak van Zulte, waar bijna duizend Vitesse-supporters zaten. De UEFA staat erom bekend daar flinke boetes voor uit te delen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Bron: VoetbalPrimeur.nl

  • Jan van Dalen

    De UEFa moet eerst eens een strengere selectie maken voor scheidsrechters. Het heeft er namenlijk heel veel schijn van dat de scheidsrechter partijdig was. Althans ongelijk met het uitdelen van de gele kaarten. De waremgemmers kregen geen gele kaarten voor gelijke of ergere overtredingen. Infite moet de wedstrijd opnieuw gespeeld worden met een betere arbitrage