BTCClicks.com Banner

Milot Rashica zou wel eens in de winterstop kunnen vertrekken bij Vitesse. De Arnhemse club wil de komende jaren zwarte cijfers gaan schrijven en daarbij zullen transferinkomsten leidend zijn, meldt Voetbal International donderdag.

Vitesse profiteert dit seizoen van deelname aan de Europa League. Hoewel het sportief nog geen succes is, heeft de club berekend dat het zo’n vijf miljoen euro extra kan bijschrijven komend jaar. Dat geld kan de Gelderse club goed gebruiken. Vitesse noteerde over het boekjaar 2016/’17 een verlies van 10,2 miljoen euro.

Vitesse hoopt break-even te spelen

Door het bekersucces, Europees voetbal én transferinkomsten hoopt Vitesse komend jaar break-even te spelen. Toch blijven de Arnhemmers afhankelijk van transferresultaten. Rashica is het goudmijntje die de directie meer lucht moet verschaffen. Afgelopen zomer was er al volop interesse voor de buitenspeler. Een transfer lijkt een kwestie van tijd. Mogelijk is dat dus al in januari.

Rashica zelf kan daar nog wel een stokje voor steken. “Het is altijd lastig om ergens halverwege in te stappen. Het heeft niet onze voorkeur, een winterse transfer”, zei zaakwaarnemer Altin Lala al tegen VI. “Als er een belachelijk goed bod van een mooie club komt, kan ik me voorstellen dat Vitesse in ieder geval wil luisteren. Toch is de zomer beter.”

Bron: VoetbalPrimeur.nl