BTCClicks.com Banner

ARNHEM  – Nedstede Leisure Participaties, het vastgoedbedrijf uit Amsterdam dat GelreDome wil kopen en claimt daarover al een akkoord te hebben met de eigenaar (Spes Bona), heeft eind januari beslag laten leggen op het Arnhemse stadion. 

De Nedstede Groep moet uiterlijk volgende week maandag uitgebreid onderbouwen waarom beslag is gelegd op GelreDome. Uiteindelijk zal een rechter uitspraak moeten doen of die stap terecht is gezet. De voorzieningenrechter in Arnhem heeft het zogenoemde ‘conservatoir beslag’ op het stadion in elk geval op 26 januari goedgekeurd.

Evenementen

Een dergelijke maatregel, die de bestaande situatie als het ware ‘bevriest’, wordt doorgaans genomen als ‘stok achter de deur’, zegt een vastgoedexpert. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat een gebouw aan een derde partij wordt verkocht. Of dat bij GelreDome speelt, is niet duidelijk.

Het is in elk geval een signaal dat het niet botert tussen koper en verkoper. Frans Gielgens, directeur van Spes Bona, laat weten dat hij over de zaak ‘niets kan meedelen’. Dat zegt ook directeur Hèrald van de Bunt van de Exploitatiemaatschappij GelreDome, de hoofdhuurder van het complex. Eén ding is wel duidelijk: ,,Alle evenementen gaan gewoon door’’, zegt hij.

Nedstede zelf reageert niet op vragen over de kwestie.

Bron:De Gelderlander