BTCClicks.com Banner

Marvelous Nakamba is de afgelopen maand bedolven onder de complimenten. Volgens Henk Fraser is dat volkomen terecht. De trainer van Vitesse steekt de loftrompet over zijn middenvelder.

“Marvelous vervult een sleutelrol bij Vitesse”, vertelt Fraser in de Gelderlander. Hij ziet een modelprof in de Zimbabwaan. “In alles wat hij doet. We hebben bij Vitesse niets te klagen over professionaliteit en overgave. Maar Marvelous gaat nog wel een stap verder. Het is echt niet zeuren, maar poetsen.”

Fraser haalt een mooi voorbeeld aan. “Marvelous werd met Zimbabwe uitgeschakeld in de Afrika Cup. Hij pakte meteen het vliegtuig, reisde via Parijs naar Nederland en stond een dag later op het veld voor de kwartfinale van de beker tegen Feyenoord. Hij was er meteen klaar voor. Die wedstrijd opende voor ons wel de weg naar de bekerfinale.”

Fraser weet dat de verrichtingen van Nakamba niet onopgemerkt zijn gebleven. De interesse in de bal afpakker is groot. “Marvelous heeft een hoog plafond”, zegt de coach. “Maar dit soort spelers, zoals ook Matt Miazga moet vooruit kijken. Besef kweken. Bij Vitesse krijgen ze de tijd door te groeien. Ik denk dat Nakamba echt nog een jaar of twee bij Vitesse moet blijven.”

Bron: VoetbalPrimeur