BTCClicks.com Banner

Fankaty Dabo is blij dat hij de overstap naar Vitesse heeft gemaakt. De Chelsea-huurling heeft altijd rekening gehouden met een tijdelijke overstap naar Arnhem.

“Iedereen in de jeugd van Chelsea weet, dat Vitesse een optie kan worden. Er zijn al veel spelers hier geweest”, aldus Dabo in gesprek met De Telegraaf. Afgelopen seizoen werd hij al een halfjaar verhuurd aan Swindon Town. “Sommige jongens staan er sceptisch tegenover, omdat ze het niet gemakkelijk vinden om de stap naar een ander land te maken. Maar nu ik hier ben, kan ik niet anders zeggen dan dat het voor mij een heel goede ervaring is.”

Een echte strijder

In de voorbereiding wist Dabo indruk te maken. Nu lijkt hij verzekerd van een basisplaats. Het voetbal wat Vitesse speelt, ligt Dabo wel. “We spelen geen hoge ballen, maar een passing-game, die op techniek is gebaseerd. Met die voetbalstijl ben ik opgevoed bij Chelsea”, zegt de Brit, waar trainer Henk Fraser blij mee is. ‘Een echte strijder’, noemt Fraser hem.

“Fanky is een sterke jongen met aanvallende kwaliteiten en verdedigend is hij goed genoeg. Daarnaast is het een leuke jongen in de groep, met een grote drive en een goede mentaliteit”, besluit de lyrische Vitesse-trainer.

Bron: VoetbalPrimeur.nl