BTCClicks.com Banner

De dip van Luc Castaignos komt voort uit gedrevenheid. Dat stelt Vitesse-trainer Henk Fraser, die zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord wel weer een beroep doet op de spits.

“Hij wil laten zien wat zijn talent en zijn kwaliteit is. Maar dat hij het moeilijk heeft is duidelijk”, zegt Fraser tegen de NOS. “Ik heb hem gezegd: je moet ophouden met nadenken. Je moet gewoon doen. Bij de kans tegen ADO gaan er volgens mij duizend gedachten door zijn hoofd. Nee, boem, de bal raken, het doel raken op zijn minst. Dát is wat jij moet doen.”

Schorsing Matavz

Door de schorsing van Tim Matavz kan Castaignos zich waarschijnlijk opmaken voor nog zeker drie Eredivisie-duels in de basis. Om te beginnen dus tegen Feyenoord. “Absoluut”, zegt Fraser stellig. “Ik kan ook niet veel anders.” Uitgerekend bij die club hebben trainer en spits een verleden.

“Ik ben een trainer die veel vertrouwen heeft in zijn spelers”, stelt Fraser. “Het is nu zijn moment. Noodgedwongen misschien wel, maar dat zijn de momenten waar hij het van moet hebben. Luc zal er moeten staan dit weekend.”

Bron: VoetbalPrimeur.nl