BTCClicks.com Banner

Henk Fraser kijkt terug op een geweldig eerste seizoen bij Vitesse. Met de vijfde plaats in de eindrangschikking van de eredivisie en de KNVB-beker is het voetbaljaar absoluut geslaagd. Maar de trainer stelt nog genoeg kanttekeningen.

,,Ik had de vijfde plaats niet verwacht”, zei Fraser zondag na afloop van het duel met Roda JC (3-0). ,,Ik dacht dat we onze kans tegen FC Utrecht (1-0 verlies, red.) hadden vergooid. Dit geeft aan hoe goed Utrecht dit seizeon presteert. Dat is absoluut terecht nummer vierde in de competitie.”

Goed maar niet perfect

,,Dit is een goed seizoen, maar perfect is dit niet. Er zijn zoveel zaken waar we kritisch op moeten zijn. We hebben een glooiend, wisselvallig seizoen achter de rug. We hebben steken laten vallen. Dat scheelt allemaal zo zeven punten. Dan ben je ook dichter bij die vierde plek. Helemaal tevreden kan je nooit zijn en dat zijn de jongens ook niet. Maar we zijn wel zover dat we de beker winnen en de vijfde plaats innemen.”

Kruiswijk

Fraser is blij met de contractverlenging van Arnold Kruiswijk. Die blijft nog twee jaar in Arnhem. ,,Hij is een gouden gozer voor de groep. Hij is door de uitstekende samenwerking met onze fysiektrainer (Jurgen Seegers, red.) topfit geweest. Het is lekker dat hij nog jaren bij ons blijft.”

Leuke groep

,,Ik moet iedereen bij Vitesse bedanken. Begrijp dat een trainer bij stress, en die heb ik gehad, dat afreageer op anderen. We hebben echt een heel leuke groep om mee te werken en we hebben samen ontzettend veel plezier gehad. Dat Feyenoord kampioen is, is daarbij een leuke bijkomstigheid. Ik heb me toch echt op Vitesse gericht.”

Bron: De Gelderlander