BTCClicks.com Banner

Er deugde werkelijk niets van.

Schandalig slecht. Positiever kan ik de prestatie van Vitesse in Almelo niet formuleren. Mensen die alleen maar door een fel geelzwarte bril kunnen kijken, zullen waarschijnlijk zeggen: een gelijkspel is nog niet zo slecht tegen een ploeg die thuis won van Ajax en maar net verloor van Feyenoord. Zo kun je redeneren, maar dan ga je voorbij aan de armoedige manier waarop dit totaal onverdiende resultaat tot stand kwam.

Er deugde werkelijk niets van. Het ergste vind ik nog dat de spelopvatting voor de zoveelste keer belabberd was. Ik ga nu toch twijfelen aan het tactisch vermogen van trainer Fraser. Na afloop gaf hij aan dat de spelers niet goed stonden, de ruimtes te groot waren en de mentaliteit niet goed was. Wel had de ploeg zich naar zijn mening weerbaar getoond door van de achterstand terug te komen.

Ik denk dat de trainer de spelers heeft om heel anders te spelen. Met het aantrekken van Bruns en Linssen heeft het team een mentaliteitsinjectie gehad. Daar moet je dan wel gebruik van maken door naar voren aan te sluiten, de ruimtes klein te maken en tegenstanders vroeg onder druk te zetten. Dan gaan beperkte verdedigers als Pröpper fout op fout maken, terwijl die nu een heerlijke wedstrijd konden spelen tegen het laf achteroverleunende Vitesse. Zo veel ruimte zullen ze niet vaak krijgen.

Als daar dan ook nog eens bij komt dat bijna iedere speler fout op fout stapelt en grossiert in slordigheden, dan resteert van Vitessekant een vertoning die voor een neutrale toeschouwer niet om aan te gluren is en bij reële Vitessesupporters de giftige mix van gevoelens van schaamte en ergernis oproept. De door veel zogenaamde deskundigen al vroeg ten onrechte afgeschreven doelman Pasveer was de enige uitblinker en heeft bijna in zijn eentje een punt gered. De enige die daar ook een bijdrage aan leverde was Linssen met het doelpunt na zijn enige goede actie van de wedstrijd.

Als Fraser de ruimtes te groot vond, waarom slaagde hij er dan niet in om zijn ploeg daarin te corrigeren? Als spelers zo bedroevend functioneren, waarom wisselt hij er dan niet in de rust al twee in plaats van de eerste ingreep te doen op het standaardmoment na een uur? Is het niet in- en intriest dat er pas beleving en naar voren gerichtheid in het team komt bij een achterstand? In deze vragen ligt de sleutel naar de oplossing. Misschien is het ook goed voor technische staf en spelers om de video van VVV Venlo tegen PSV te bekijken en zich te spiegelen aan het lef, de beleving, de instelling en de organisatie van de als klein beschouwde Venlose formatie.

Het moet radicaal anders, te beginnen bij onze Belgische vrienden in Waregem. Als dat niet gebeurt, dan sta ik aan het eind van de competitie in mijn hemd met mijn vooraf gegeven positieve prognose en wordt het een kwakkelseizoen.

Heracles Almelo-Vitesse 1-1

  1. Peterson 1-0, 87. Linssen 1-1.

 

  • Jeetjemina

    Vitesse speelt oude mannen voetbal . Het is steeds balletje breed , balletje terug ,de spelers sjokken over het veld puffend ” wat is het warm warm vandaag ” De trainer staat met zijn handen in zijn zakken , schijnbaar drukker met zijn eigen ballen te spelen dan in te grijpen en voor de rust al 3 spelers te wisselen . geen enkele bezieling straalt uit van zowel de trainer als de spelers .Het is dan ook niet vreemd dat het Vitesse stadion half leeg zit bij de thuiswedstrijden . Waar is de tijd gebleven dat er ruim 25000 man bij iedere thuiswedstrijd van Vitesse op de tribunes zaten onder Te Kaat ?????