BTCClicks.com Banner

Alexander Buttner begrijpt niet waarom hij niet op handen wordt gedragen in Nederland. De linksback beklaagt zich daarover in Nieuwe Revu.

“Ik weet gewoon dat er heel veel mensen zijn die mij het succes misgunnen. Neem mijn Mercedes-AMG GT S. Een dikke auto, dat weet ik ook wel. Kostte zo’n twee ton. Dan hoor ik mensen achter mijn rug om praten dat ik die enkel heb aangeschaft om ermee te pronken. Wat een onzin! Ik ga toch geen auto kopen, puur om iemand jaloers te maken? Ik beschouw mijn auto echt niet als een statussymbool. Maar dat is typisch Nederlands. In Engeland, waar ik twee jaar heb gevoetbald, vinden ze het juist mooi als een voetballer in een mooie auto rijdt. Bij ons niet. Hier zetten ze er liever een kras op”, zegt hij in het blad.

“Maar ach, ik sta daar boven. Ik heb ’m toch niet gestolen? Sterker nog, ik heb er hard voor gewerkt. Net als voor het enorme huis dat ik iets verderop in de wijk heb laten bouwen. Ja, het is groot. Heel groot, een huis van vier verdiepingen, inclusief bioscoop, zwembad, fitness en sauna. Dat mensen me dat niet gunnen, ach, dat moeten ze zelf maar weten.”

Oranje

Buttner snapt ook niet dat hij nooit een kans in Oranje heeft gehad: “Zelfs in een periode dat ik bij Manchester United veel speelde, kreeg ik die kans niet. Dan vraag je jezelf weleens af: waarom niet? Waarom wordt er niet naar mij gekeken? Wist ik het antwoord maar… Ja, één keer zat ik erbij, onder Bert van Marwijk, maar toen had ik de pech dat ik vanwege Europese verplichtingen met Vitesse alleen maar aan één training mee kon doen. Maar eenmaal bij United zat ik zelfs niet eens bij de voorselectie. Echt, zo jammer, ook omdat ik zelf vond dat ik op z’n minst wel een kans had verdiend.”

Bron: Soccernews.nl