BTCClicks.com Banner

AMSTERDAM – Vitesse ligt uit het bekertoernooi. Na een complete afgang tegen zaterdaghoofdklasser Swift is de eerste ronde het eindstation van de titelverdediger. De Arnhemmers werden woensdagavond na strafschoppen uitgeschakeld (met 5-3). Tot en met de verlening bleef de stand 0-0.

Alexander Büttner was de enige bij de eredivisieclub die in Amsterdam een penalty miste.

Bij Vitesse ontbrak trainer Henk Fraser vanwege griep. De ziekte had niets van doen met de gespannen situatie bij de eredivisieclub, verklaarde de coach zelf. Assistent Edward Sturing nam in het centrum van Amsterdam de coaching over.

Onder zijn leiding startte Vitesse tegen de hoofdklasser zonder topscorer Tim Matavz, aanvoerder Guram Kashia en Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan, hersteld van een knieblessure, zat wel op de bank. Luc Castaignos kreeg een kans aan het front en Mason Mount startte op het middenveld. Maikel van der Werff begon centraal achterin.

Initiatief
De Arnhemse profs hadden in die samenstelling uiteraard het initiatief. Er kwamen in de reguliere speeltijd ook kansen voor Milot Rashica, Bryan Linssen, Castaignos en Thomas Bruns. Swift brak gevaarlijk uit via aanvaller Max van Wakeren en Jaap Smeeing. De Amsterdammers verdedigden verder massaal.

Vitesse worstelde en daar kon de komst van Tim Matavz voor de tegenvallende Castaignos ook niets aan veranderen. Na negentig minuten wachtte de verlenging.

Daarin liet Vitesse hoegenaamd niets zien. Bij Swift hing de tong op de schoenen, maar de Arnhemse eredivisionist creëerde geen noemenswaardige kans. De strafschoppenreeks was niet meer dan de logische afsluiting.

Swift-Vitesse 0-0 (0-0). Swift wint na strafschoppen met 5-3.

Vitesse: Pasveer; Dabo (56. Lelieveld), Van der Werff, Miazga, Büttner; Bruns (80. Colkett), Mount, Foor; Rashica, Castaignos (66. Matavz), Linssen (96. Van Bergen).

Bron: De Gelderlander