BTCClicks.com Banner

Mohammed Allach vertrekt bij Vitesse. De technisch directeur stapt over naar Maccabi Haifa. Hij rondt alleen nog enkele lopende zaken bij de eredivisionist uit Arnhem af. Dan gaat hij bij de topclub uit Israël aan de slag.

Onwerkbare situatie
Door de bemoeienis van commissaris Valeri Oyf met het technische beleid is in Arnhem een onwerkbare situatie ontstaan. Allach kan de inbreuk op de sportieve koers onmogelijk accepteren en trekt de deur in de Gelderse hoofdstad daarom achter zich dicht.

Allach had een aflopend contract bij Vitesse, dat sinds 2010 in handen is van de Russische zakentycoon Alexander Tsjigirinski. In Israël wacht een zware taak. Maccabi Haifa is de laatste jaren voorbij gestreefd door Maccabi Tel Aviv, dat wordt geleid door Jordi Cruijff. Allach moet de opleiding en de scouting verbeteren en de basis leggen voor nieuw succes in Israël. De ‘td’ moet ook rust in de tent brengen in Haifa. Door de sportieve crisis heerst de afgelopen jaren chaos bij de club.

Raad van commissarissen
Allach is bezig aan zijn vijfde seizoen als technisch directeur van Vitesse. Daarvoor was hij werkzaam bij de KNVB, RKC Waalwijk, FC Twente en VVV-Venlo.

De Rus Oyf vormt met de Oostenrijkse-Rus Yevgeni Merkel en Henk Parren de raad van commissarissen van Vitesse. De toezichthouder is een vriend van clubeigenaar Alexander Tsjigirinski.

Marc van Hintum neemt de technische leiding voorlopig over.

Bron: De Gelderlander