BTCClicks.com Banner

Vitesse moest afgelopen zomer onder meer Ricky van Wolfswinkel, Yuning Zhang en Marvelous Nakamba laten gaan, maar had de selectie razendsnel weer op orde. Mohammed Allach is daar verantwoordelijk voor.

De technisch directeur van Vitesse ontwierp zeven jaar geleden een eigen voetbalvolgsysteem. “In het programma voeren we bijvoorbeeld de duur van contracten van eigen spelers in, en tevens de kans dat ze in een komende transferperiode vertrekken”, vertelt Allach aan Voetbal International. “Op basis daarvan berekent de computer prioriteitposities. Met tips en rapportages over die posities kan onze scouting dan als eerste aan de slag.”

Data en statistieken

Allach zegt zoveel mogelijk te handelen op basis van data en statistieken. “Daardoor hebben we in ons schaduwelftal direct geschikte opvolgers klaarstaan als er eigen voetballers worden verkocht. Zo konden we snel na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel bijvoorbeeld Tim Matavz vastleggen en vonden we met Remko Pasveer zelfs een vervanger voor Eloy Room vóórdat die laatste was vertrokken. Net zoals we dat op het veld van spelers verlangen, doen wij liever aan ageren dan reageren.”

Bron: VoetbalPrimeur.nl