BTCClicks.com Banner

De nummers vier en vijf van de eredivisie hebben zondag in stadion GelreDome in Arnhem een bedroevende wedstrijd afgeleverd. Vitesse en PEC Zwolle creëerden nauwelijks kansen en kwamen zodoende op een logische 0-0 uit. Het duel tussen de subtoppers verdiende ook geen winnaar.

Vitesse-trainer Henk Fraser startte het duel met PEC Zwolle zondagmiddag zonder Mason Mount, tegen Zulte Waregem donderdag nog in de basis.

Initiatief
De coach gaf op het middenveld van de Arnhemse club de voorkeur aan Thomas Bruns en Navarone Foor.

Fraser kwam daar al na 35 minuten op terug. Vitesse had wel het initiatief in GelreDome, maar creëerde geen kansen. De beste mogelijkheid was bij een uitbraak van Zwolle nog voor Erik Israelsson. Die kon de bal niet inglijden na een scherpe voorzet van Younes Namli. Verder was het armoe troef in Arnhem. PEC neutraliseerde de wedstrijd vakkundig.

Beroering
Na rust was dat niet veel anders. Vitesse kreeg nauwelijks kansen. De beste mogelijkheid was na ruim een uur voor Milot Rashica, maar het schot van de Kosovaar werd gekeerd door doelman Diederik Boer. Tim Matavz kreeg een rebound, maar werd teruggefloten voor een overtreding.

Het duel kabbelde daarmee naar het einde. Alleen de laatste minuten leverden nog beroering op. Vitesse ging op jacht naar de overwinning. Maar een scherpe voorzet van Rashica werd uit de doelmond gehaald.

Even later volgden de fluitconcerten in GelreDome. Ondanks het punt was er vooral onvrede in Arnhem.

Vitesse-PEC Zwolle 0-0 (0-0)

Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Büttner; Bruns (36. Mount), Serero, Foor; Rashica, Matavz, Linssen.

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Dekker, Saymak, Thomas; Namli, Israelsson (83. Nijland), Ondaan (80. Karagounis).

Bron: De Gelderlander